Коноплі допомагають українській армії

Як коноплі допомагають українській армії – Секретний фронт

В Україні вже давно вивели сорт посівних конопель “Софія”, який можна використовувати для виготовлення бронежилетів для військових.

Сорт створили фахівці Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України.

Науковці акцентували увагу на розвитку коноплярства в умовах війни та відбудови держави, особливо використанні коноплепродукції для військових.

У НААН зазначили, що коноплі:

♦ основа для виробництва пороху, що не має аналогів у світі;

високоякісна сировина для канатів і парашутів;

не поступається синтетичному кевлару, з якого виготовляють бронежилети;

♦ плити з конопель витримують постріли бронебійними патронами;

♦ з конопель виробляється натуральний “дихаючий” матеріал для одягу і білизни військовослужбовців;

♦ еко-матеріал для будівництва та утеплення будівель.

Раніше повідомлялося, що в Кабміні хочуть дозволити застосування конопель для лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих унаслідок війни.

До цього в МОЗ України вже заявляли, що зацікавлені у виробництві конопель для ліків.

Рослину представили під час традиційного фестивалю промислових конопель “Hemp Fest”, який відбувся на Сумщині.

Новий сорт універсальний щодо використання як волокон, так і насіння.

Це подвійні можливості для розвитку різних галузей виробництва, зокрема і оборонної, що особливо важливо в нинішніх умовах.

Науковці кажуть, що технічні коноплі – це основа для виробництва пороху, який не має аналогів у світі, а також високоякісна сировина для канатів і парашутів.

Конопляні волокна ні в чому не поступаються синтетичному кевлару, з якого виготовляють бронежилети. Плити з конопель витримують постріли з бронебійних патронів, при цьому, вони легші за кевларові.

Також коноплі – це тканина для пошиття натурального військового одягу, спідньої білизни, яка зарекомендувала себе у екстремальних умовах, коли відсутні будь-які засоби гігієни.

“Софія” є універсальним сортом, адже можна використовувати як її волокна, так і насіння. Це подвійні можливості для розвитку різних галузей виробництва, зокрема і оборонної, що особливо важливо в нинішніх умовах. В матеріалі зазначили, що технічні коноплі – це основа для виробництва пороху, який не має аналогів у світі. Також рослина є сировиною для пошиття міцного та комфортного військового одягу, спідньої білизни, яка відмінно себе зарекомендувала в екстремальних умовах. Окрім того, коноплі можна використовувати для будівництва й утеплення будівель. На заході провідні науковці, аграрії, бізнесмени та професіонали галузі коноплярства також обговорили питання законодавчого регулювання у сфері промислових конопель, питання їхньої переробки в залежності від напрямку використання та економічну ефективність вирощування посівних конопель в Україні. Широке вирощування промислових конопель може стати найдешевшим способом вирішити екологічні проблеми, зокрема у боротьбі з забрудненням та ефективного подолання глобальної кліматичної кризи, а також стимулювати відновлення лісів. Коноплі можуть стати “справжнім порятунком” для довкілля, адже один гектар цієї рослини дає стільки ж кисню, як 25 гектарів лісу та може замінити 4 гектари дерев для виробництва паперу й інше. Коноплі – природний антисептик, який чудово зарекомендував себе в екстремальних умовах, коли відсутні будь-які засоби гігієни.

Оновлено 07.03.2024 року.

btrcannabis

Оцініть статтю
Зелена екологічна партія України «Райдуга»
Додати коментар